Expert op het gebied van Mindset en Human Design, bedenker en ontwikkelaar van de Female Fire Methode, maar bovenal levensgenieter!

In augustus 2020 ontdekte ik dat ik nog een paar stoute schoenen had staan, die ik vervolgens heb aangetrokken. Ze zaten als gegoten en na 12 jaar fulltime binnen het Sociaal Domein (met name binnen de Jeugdzorg) te hebben gewerkt, besloot ik mijn eigen onderneming te starten.

Binnen het Sociaal Domein werkte ik met gezinnen met complexe, meervoudige, psychische problematiek.
In plaats van me te focussen op symptoombestrijding, was ik altijd op zoek naar de oorzaak van een probleem. Ik hanteerde een resultaatgerichte aanpak om de oorzaak van dat probleem te tackelen; met succes!

Gaandeweg de jaren werd voor mij meer en meer bevestigd dat dat de spil van het gezin vaak de vrouw des huizes is.

Ik zag met eigen ogen wat het resultaat was als ik vrouwen weer in hun kracht kon zetten. Dat gaf zo’n voldaan gevoel!

Ik kon me daarbij als geen ander inleven in het gevoel van deze vrouwen, aangezien ik persoonlijk hetzelfde proces doorlopen had.

Ik was voor deze vrouwen het levende bewijs van wat er mogelijk was: vol zelfvertrouwen gelukkig en succesvol zijn!

Ik kan je wel vertellen dat dat me niet zomaar is aan komen waaien…

Ik leek een zelfverzekerde meid

Ik had mijn mond op de goede plek zitten en het leek alsof niets of niemand me kon raken.

Niets was echter minder waar. Wat veel mensen niet wisten, was dat ik mezelf letterlijk overschreeuwde.

Ik wist me namelijk totaal geen raad met mezelf of mijn gevoelens en had geen grip op mijn leven. Ik had geen idee wie ik was en waar ik voor stond.

Ik deed maar wat.

Ik had geen idee waar mijn grenzen lagen, laat staan dat ik ze kon aangeven en bewaken.

Daardoor konden mensen constant over mijn grenzen heen walsen, waar ik op mijn beurt pas achter kwam als het te laat was.

Dit resulteerde vervolgens in flinke negatieve gedachten en emoties. Maar dan wel als ik alleen was, want niemand mocht weten dat het eigenlijk helemaal niet zo goed met me ging als ik voor deed komen…

Ik was namelijk behoorlijk onzeker, vergeleek mezelf altijd met anderen en stelde mezelf constant vragen als: ‘Ben ik wel goed genoeg?’, ‘Wat zou een ander hiervan denken?’, ‘Wat zouden ze wel niet van me vinden als ik dit doe?!’.
Ik was teleurgesteld, vaak in mezelf.

Hierdoor ging ik steeds meer aan mezelf twijfelen. Ik maakte geen keuzes; bang om de verkeerde keuze te maken. Ik liep vast en voelde me geregeld ontzettend slecht, intens verdrietig en soms ook radeloos. Hoe kon ik me ooit weer gelukkig gaan voelen?

Ik was zo in conflict met mezelf; ik wist soms écht niet wat ik met mezelf en de situatie aan moest en ik was er zó geweldig klaar mee!

Ik voelde zo sterk dat het anders kon en dat ik meer uit mezelf en mijn leven kon halen!

Ik was vastberaden om er achter te komen hoe ik dat voor elkaar kon krijgen!

Ik heb met vallen
en opstaan meer en meer over mezelf geleerd

Dit was een proces van trial and error, want denk maar niet dat ik hulp zocht. Ik was tenslotte zelf hulpverlener, dus dat moest ik écht wel zelf kunnen.

En dat klopt! Het is me gelukt, maar het heeft me onnodig veel tijd, energie en frustratie gekost!

Gelukkig kwam ik er langzaam maar zeker achter dat ik meer grip op mijn leven kreeg door nieuwe inzichten op te doen, mijn bewustzijn te vergroten en nieuwe vaardigheden aan te leren.

Langzaam maar zeker werden mijn vragen beantwoord en namen mijn twijfels en onzekerheden af.

Doordat ik mezelf beter leerde kennen, kon ik in mijn eigen behoeftes gaan voorzien. Ik kreeg langzaam maar zeker weer de regie over mijn leven.

Ik had nooit het idee dat ik waardeloos was, maar ik had wél het idee dat andere mensen mij nooit op waarde konden schatten.
Nu ik zélf wist wie ik was, kon ik dit ook gaan uitdragen naar anderen.

Ik kreeg meer zelfrespect.
Wat een ander over mij dacht en van me vond, was ineens niet zo belangrijk meer. Als ik mezelf maar met een tevreden gevoel in de spiegel aan kon kijken.

Alles wat ik had geleerd, zou niemand me ooit nog afpakken! Ik had een levensveranderend proces doorgemaakt en de wereld lag aan mijn voeten. Ineens leek alles mogelijk!

Dit proces is preciés wat ik jou ook gun!

Marrit
1 %
 • Toen ik klein was, wilde ik altijd juf, kapster of moeder worden. Daar is tot op heden nog niets van terecht gekomen, maar het ‘zorgen voor’ en ‘van waarde willen zijn’ is iets dat door mijn aderen stroomt!
 • Als nuchtere Hollander verwachten mensen vaak niet dat ik ook geïnteresseerd ben in spiritualiteit. Een aantal jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met Human Design. Human Design is een systeem dat deels spiritueel en deels wetenschappelijk onderlegd is.
  Ik werk met de synergie van Mindset en Human Design, zodat jij kunt ontdekken wie je écht bent, in plaats van wie je denkt dat je bent.
  Daarnaast plan ik ook regelmatig een APK’tje bij een energetisch coach, waar ik in 2020 een volledig traject heb gedaan om blokkades vanuit mijn onderbewustzijn op te ruimen.

 • Ik hou ontzettend van lekker eten en vind het heerlijk om uit eten te gaan. Koken daarentegen sla ik liever over. Gemak dient de mens!

 • Reizen vind ik ge-wel-dig! Ik wil zo veel mogelijk van de wereld zien en reis daarom niet graag twee keer naar dezelfde bestemming. Met uitzondering van New York. Daar wil ik heel graag nog een keer naartoe! Zodra de situatie het toelaat, wil ik heel graag voor een onbepaade periode gaan wonen op en werken vanuit Bali.

 • Ik kan niet stil staan of stil zijn op het moment dat er muziek op staat. In mijn hoofd klinken mijn zangkunsten best oké. Met de nadruk op ‘in mijn hoofd’. Zingen kan ik niet, maar vind ik wel leuk. Net als dansen. Dat kan ik dan weer wel!

 • Mijn motto’s zijn: ‘Je hebt niet altijd een keuze in wat er gebeurt, maar wél wat je er mee doet’ en ‘Als je altijd doet wat je altijd hebt gedaan, zal je krijgen wat je altijd hebt gekregen’.
  Jij bent verantwoordelijk voor de invulling van jouw leven. Je hebt altijd een keuze, zelfs wanneer het lijkt alsof dat niet zo is.

Hoe zit het met jou?
Neem jij genoegen met 'tevreden zijn', of wil je écht gelukkig zijn?

Wil je, net als ik, afrekenen met twijfels en onzekerheden, zodat je kunt doen wat je écht wilt en je alles uit jezelf en je leven kunt halen?

Download het GRATIS e-book en ontdek de 3 stappen die ervoor zorgen dat jij vól zelfvertrouwen gelukkig en succesvol wordt én blijft met de bewezen Female Fire Methode.

Scroll naar boven